Losos na teplém zelném salátu

Výbornou přílohou k lososovi jsou nejrůznější saláty. Když si chcete vychutnat rybu teplou, je třeba sáhnout i po teplém salátu. Zelný se žampiony chutná výborně!

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Lososa osolíme z obou stran a pokapeme citrónovou šťávou. Chvíle necháme v pokojové teplotě.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, lososa dáme na kůži a opečeme asi 3 minuty. Otočíme a opékáme 4 minuty. Restujeme na střední teplotě.
  3. Hotového lososa vyjmeme. Na pánev dáme nakrájenou cibuli a pokrájené žampiony. Restujeme asi 5 minut. Přidáme zelí a restujeme dalších 5 minut.
  4. Lososa vrátíme na pánev, krátce prohřejeme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 474.01 kcal | Protein: 23.91 g | Sacharidy: 10.97 g | z toho cukr: 5.88 g | Tuk: 36.76 g | z toho nas. MK: 17.71 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1494-losos-na-teplem-zelnem-salatu