Brambory můžeme připravit na dva způsoby. Omyjeme, a buď je uvaříme ve slupce, poté necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Nebo nakrájíme na plátky rovnou, obalíme v oleji a dáme do trouby péct. Oboje cca 20 minut.
Na zálivku smícháme ocet, agáve a olivový olej. Přidáme sušená rajčata, pokrájenou mátu, a cibulku na proužky. Osolíme a opepříme.
Papriku a kapii nakrájíme na kolečka, nasekáme oříšky.
Naservírujeme na talíř tak, že položíme brambory, papriku a kapii, olivy, posypeme oříšky a zalijeme zálivkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 495.13 kcal |
Protein: 7.73 g |
Sacharidy: 59.51 g |
z toho cukr: 13.69 g |
Tuk: 21.84 g |
z toho nas. MK: 2.99 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1493-recky-salat-s-brambory