Řecký salát s brambory

Netradiční spojení chutí.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory můžeme připravit na dva způsoby. Omyjeme, a buď je uvaříme ve slupce, poté necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Nebo nakrájíme na plátky rovnou, obalíme v oleji a dáme do trouby péct. Oboje cca 20 minut.
  2. Na zálivku smícháme ocet, agáve a olivový olej. Přidáme sušená rajčata, pokrájenou mátu, a cibulku na proužky. Osolíme a opepříme.
  3. Papriku a kapii nakrájíme na kolečka, nasekáme oříšky.
  4. Naservírujeme na talíř tak, že položíme brambory, papriku a kapii, olivy, posypeme oříšky a zalijeme zálivkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 495.13 kcal | Protein: 7.73 g | Sacharidy: 59.51 g | z toho cukr: 13.69 g | Tuk: 21.84 g | z toho nas. MK: 2.99 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1493-recky-salat-s-brambory