Low-carb & keto cheesecake

Vytvořit nízkosacharidový keto cheesecake je stejně snadné, jako vytvořit klasický. Místo sušenek použijete mandlovou mouku a místo cukru Erythritol.

Ingredience (9 x porce)

Na náplň

Na placku

Postup přípravy

  1. Nejprve si dejte rozehřát troubu na 180°C. Do dna 23 cm formy na dorty zacvakněte pečící papír, zbytek ostřihněte nůžkami.
  2. V rendlíku rozpusťte máslo. Až bude rozpuštěné, sundejte z plotny, přidejte mandlovou mouku, vanilkovou esenci a Erythritol. Dobře promíchejte.
  3. Strany formy vytřete máslem. Na dno namačkejte směs másla a mouky. Dejte péct asi na 10 minut do trouby. Poté vyndejte a nechte chvíli vychladnout.
  4. Na náplň vyšlehejte sýr se smetanou, postupně přidávejte vejce, Erythritol, vanilkovou esenci a kůru z citronu. Poté nalijte do formy.
  5. Pečte v troubě 15 minut na 200°C, pak dalších 40-60 minut na 110°C.
  6. Nechte vychladnout v troubě. Zabráníte tím popraskání. Nakonec dejte vychladit do lednice ideálně přes noc.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 448.57 kcal | Protein: 9.71 g | Sacharidy: 6.53 g | z toho cukr: 3.61 g | Tuk: 43.02 g | z toho nas. MK: 20.83 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1489-low-carb-keto-cheesecake