Kuřecí stehna v jogurtové marinádě

Když máme chuť na netradiční úpravu kuřecího masa sáhneme po nejrůznějších marinádách. Kuřecí maso vkládejte do marinády důkladně rozmrazené a nechte marinovat celý den i noc. Odměnou je šťavnatá pochoutka.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna si důkladně omyjeme. V dobře uzavíratelné misce si připravíme marinádu. Všechny ingredience dobře prošleháme vidličkou.
  2. Do marinády vložíme kuřecí stehna a misku uzavřeme. Ponecháme v chladu alespoň 24 hodin. Mezitím několikrát krabičku protřepeme a obrátíme.
  3. Vezmeme zapékací misku a vlijeme do ní stehna i s marinádou. Pečeme asi 1 hodinu. Na posledních 10 minut odklopíme víko. Hodí se bramborová příloha.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 638.82 kcal | Protein: 36.12 g | Sacharidy: 15.99 g | z toho cukr: 12.63 g | Tuk: 47.30 g | z toho nas. MK: 12.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1487-kureci-stehna-v-jogurtove-marinade