Květáková rýže

Nízkokalorická a nízkosacharidová náhrada za klasickou rýži. Květákovou rýži můžete použít prakticky kdekoli místo rýže klasické.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Květák omyjte, zbavte listů a zelených částí. Poté jej nakrájejte na čtvrtiny.
  2. Nastrouhejte na hrubém struhadle nebo v kuchyňském robotu.
  3. Rozpalte větší pánev s pokličkou a na oleji orestujte. Poté přikryjte a duste asi 6 minut, dokud nebude květák měkký. Občas promíchejte.
  4. Nakonec dochuťte solí, popř. dalším kořením. Skvěle se hodí kurkuma nebo kari.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 44.58 kcal | Protein: 1.88 g | Sacharidy: 2.91 g | z toho cukr: 1.87 g | Tuk: 2.54 g | z toho nas. MK: 0.44 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1484-kvetakova-ryze