Květáková rýže
Nízkokalorická a nízkosacharidová náhrada za klasickou rýži. Květákovou rýži můžete použít prakticky kdekoli místo rýže klasické.
Ingredience (6 x porce)
-
-
-
Postup přípravy
- Květák omyjte, zbavte listů a zelených částí. Poté jej nakrájejte na čtvrtiny.
- Nastrouhejte na hrubém struhadle nebo v kuchyňském robotu.
- Rozpalte větší pánev s pokličkou a na oleji orestujte. Poté přikryjte a duste asi 6 minut, dokud nebude květák měkký. Občas promíchejte.
- Nakonec dochuťte solí, popř. dalším kořením. Skvěle se hodí kurkuma nebo kari.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 44.58 kcal |
Protein: 1.88 g |
Sacharidy: 2.91 g |
z toho cukr: 1.87 g |
Tuk: 2.54 g |
z toho nas. MK: 0.44 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1484-kvetakova-ryze