Játra získají jemnější a zajímavější chuť, když je necháte přes noc namočené v mléce s česnekem. Kdo má rád pikantní jídla, může přidat špetku chilli. Játra jsou pak výborná i jako předkrm nebo chuťovka.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Do mléka zamícháme prolisovaný česnek, rajčatový protlak a sladkou papriku. Játra nakrájíme na větší plátky a ponoříme do marinády. Necháme v lednici přes noc.
Vytáhneme játra z marinády, obalíme v běžném trojobalu a osmažíme na oleji z obou stran.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 250.75 kcal |
Protein: 28.21 g |
Sacharidy: 15.58 g |
z toho cukr: 4.37 g |
Tuk: 7.61 g |
z toho nas. MK: 2.48 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1474-jatra-v-cesnekove-marinade