Mraženou směs povaříme ve vroucí vodě s bujónem na skus.
Čedar nastrouháme nahrubo. Papriku, pepř a trochu soli vmícháme metličkou do smetany.
Zeleninu slujeme a vložíme do zapékací misky. Posypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C cca 20 minut, dokud není sýr dozlatova.
Podáváme jen tak, popř. s vařenými bramborami. Zapečená zelenina chutná výborně i studená.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 701.90 kcal |
Protein: 23.58 g |
Sacharidy: 14.80 g |
z toho cukr: 3.46 g |
Tuk: 61.69 g |
z toho nas. MK: 37.34 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1472-zapecena-zelenina-se-smetanou