Kdo ještě nevyzkoušel v kuchyni černou čočku měl by to co nejrychleji napravit. Je mnohem chutnější než obvyklá varianta čočky. Perfektně se hodí i do salátů.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Černou čočku uvaříme s trochou soli, scedíme a necháme vychladnout.
Omyjeme salát a ředkvičky a nakrájíme do mísy. Přidáme nakrájenou okurku bez slupky.
V misce si připravíme dresink smícháním olivového oleje, hořčice, citrónové šťávy, soli a cukru. Promícháme se zeleninou.
Přisypeme černou čočku a podáváme s pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 224.77 kcal |
Protein: 5.21 g |
Sacharidy: 16.83 g |
z toho cukr: 9.55 g |
Tuk: 14.90 g |
z toho nas. MK: 1.98 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1461-zeleninovy-salat-s-cernou-cockou