Zeleninový salát s černou čočkou

Kdo ještě nevyzkoušel v kuchyni černou čočku měl by to co nejrychleji napravit. Je mnohem chutnější než obvyklá varianta čočky. Perfektně se hodí i do salátů.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Černou čočku uvaříme s trochou soli, scedíme a necháme vychladnout.
  2. Omyjeme salát a ředkvičky a nakrájíme do mísy. Přidáme nakrájenou okurku bez slupky.
  3. V misce si připravíme dresink smícháním olivového oleje, hořčice, citrónové šťávy, soli a cukru. Promícháme se zeleninou.
  4. Přisypeme černou čočku a podáváme s pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 224.77 kcal | Protein: 5.21 g | Sacharidy: 16.83 g | z toho cukr: 9.55 g | Tuk: 14.90 g | z toho nas. MK: 1.98 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1461-zeleninovy-salat-s-cernou-cockou