Kdo by je nemiloval. Šneci z listového těsta jsou perfektní chuťovkou, která hned zmizí z talíře. Proč? Protože nejlepší jsou ještě teplé! Dají se připravit na 100 a více způsobů. Toto je má oblíbená úprava.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Rozválíme listové těsto a rozdělíme na dva díly. Připravíme si nátěr z olivového oleje, protlaku, prolisovaného česneku, kečupu a oregana. Natíráme v silnější vrstvě na těsto, okraje necháme volné.
Poklademe vysočinou, nakrájenou cibulí a kysaným zelím. Dáme polovinu nastrouhaného sýra a zavineme do rolády. Stejně postupujeme u druhé poloviny. Dobře utěsníme okraje. Rozkrájíme na kolečka silná asi 1,5 cm.
Kolečka dáme na plech s pečícím papírem a posypeme druhou polovinou sýra. Dáme zapéct do rozehřáté trouby do zlatova.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,068.79 kcal |
Protein: 31.79 g |
Sacharidy: 54.50 g |
z toho cukr: 6.32 g |
Tuk: 80.09 g |
z toho nas. MK: 25.92 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1460-sneci-z-listoveho-testa