Šneci z listového těsta

Kdo by je nemiloval. Šneci z listového těsta jsou perfektní chuťovkou, která hned zmizí z talíře. Proč? Protože nejlepší jsou ještě teplé! Dají se připravit na 100 a více způsobů. Toto je má oblíbená úprava.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Rozválíme listové těsto a rozdělíme na dva díly. Připravíme si nátěr z olivového oleje, protlaku, prolisovaného česneku, kečupu a oregana. Natíráme v silnější vrstvě na těsto, okraje necháme volné.
  2. Poklademe vysočinou, nakrájenou cibulí a kysaným zelím. Dáme polovinu nastrouhaného sýra a zavineme do rolády. Stejně postupujeme u druhé poloviny. Dobře utěsníme okraje. Rozkrájíme na kolečka silná asi 1,5 cm.
  3. Kolečka dáme na plech s pečícím papírem a posypeme druhou polovinou sýra. Dáme zapéct do rozehřáté trouby do zlatova.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,068.79 kcal | Protein: 31.79 g | Sacharidy: 54.50 g | z toho cukr: 6.32 g | Tuk: 80.09 g | z toho nas. MK: 25.92 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1460-sneci-z-listoveho-testa