Pomazánka z restovaného kuřecího masa

Pokud vám v lednici zbývají kousky vařeného masa z vývaru, je snadné je proměnit ve výbornou pomazánku. Pomazánka získá výraznou chuť, když vařené maso orestujete s kořením.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso pokrájím na menší kousky. Na pánvi orestuji na olivovém oleji nakrájenou cibulku a přidám kuřecí maso. Přisypu grilovací koření, sůl a pepř, krátce orestuji.
  2. Nechám mírně vychladnout a přeleji do mísy i s olejem. Přidám apetito, tradiční pomazánkové, hořčici a prošlehám tyčovým mixérem.
  3. Dochutím prolisovaným česnekem a dám vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 242.36 kcal | Protein: 9.75 g | Sacharidy: 6.81 g | z toho cukr: 3.18 g | Tuk: 19.54 g | z toho nas. MK: 8.82 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1452-pomazanka-z-restovaneho-kureciho-masa