Pokud vám v lednici zbývají kousky vařeného masa z vývaru, je snadné je proměnit ve výbornou pomazánku. Pomazánka získá výraznou chuť, když vařené maso orestujete s kořením.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí maso pokrájím na menší kousky. Na pánvi orestuji na olivovém oleji nakrájenou cibulku a přidám kuřecí maso. Přisypu grilovací koření, sůl a pepř, krátce orestuji.
Nechám mírně vychladnout a přeleji do mísy i s olejem. Přidám apetito, tradiční pomazánkové, hořčici a prošlehám tyčovým mixérem.
Dochutím prolisovaným česnekem a dám vychladit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 242.36 kcal |
Protein: 9.75 g |
Sacharidy: 6.81 g |
z toho cukr: 3.18 g |
Tuk: 19.54 g |
z toho nas. MK: 8.82 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1452-pomazanka-z-restovaneho-kureciho-masa