Tuňákový salát s vajíčkem a avokádem
Snadný salát s nízkým obsahem sacharidů a bohatý na zdravé tuky.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Vejce uvaříme natvrdo. Tuňáka vyklopíme do mísy a vidličkou trochu rozmělníme. Najemno nakrájenou cibuli smícháme s tuňákem.
- Avokáda podélně rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužninu, kterou nakrájíme na kostičky. Ihned zakapeme citronovou šťávou.
- Rajčata rozkrojíme a taktéž zakápneme citronovou šťávou.
- Listy ledového salátu rozdělíme na talíře. Přidáme tuňáka, posypeme nakrájenými rajčaty a avokádem. Přidáme rozkrájené vejce. Hotový salát zakápneme olivovým olejem, lehce osolíme a opepříme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 374.49 kcal |
Protein: 28.24 g |
Sacharidy: 10.65 g |
z toho cukr: 6.66 g |
Tuk: 21.71 g |
z toho nas. MK: 3.43 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1450-tunakovy-salat-s-vajickem-a-avokadem