Tuňákový salát s vajíčkem a avokádem

Snadný salát s nízkým obsahem sacharidů a bohatý na zdravé tuky.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Tuňáka vyklopíme do mísy a vidličkou trochu rozmělníme. Najemno nakrájenou cibuli smícháme s tuňákem.
  2. Avokáda podélně rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužninu, kterou nakrájíme na kostičky. Ihned zakapeme citronovou šťávou.
  3. Rajčata rozkrojíme a taktéž zakápneme citronovou šťávou.
  4. Listy ledového salátu rozdělíme na talíře. Přidáme tuňáka, posypeme nakrájenými rajčaty a avokádem. Přidáme rozkrájené vejce. Hotový salát zakápneme olivovým olejem, lehce osolíme a opepříme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 374.49 kcal | Protein: 28.24 g | Sacharidy: 10.65 g | z toho cukr: 6.66 g | Tuk: 21.71 g | z toho nas. MK: 3.43 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1450-tunakovy-salat-s-vajickem-a-avokadem