Kuřecí vývar jako polévka a kuře na paprice jako hlavní jídlo. Výborný způsob, jak ušetříte v kuchyni trochu času. Kuře na paprice můžete připravit se sladkou i se zakysanou smetanou. U nás vyhrává kombinace s tou zakysanou.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Na sádlo nasypeme hladkou mouku a sladkou papriku. Jakmile přestane pěnit přilijeme mléko. Do husté kaše přiléváme postupně vodu až získáme potřebnou hustotu omáčky.
Omáčku ochutíme solí a pepřem, přidáme uvařené kuřecí maso. Prohřejeme a vypneme. Vmícháme zakysanou smetanu. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 374.03 kcal |
Protein: 26.98 g |
Sacharidy: 10.10 g |
z toho cukr: 4.58 g |
Tuk: 25.19 g |
z toho nas. MK: 11.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1449-kure-na-paprice