Kuře na paprice

Kuřecí vývar jako polévka a kuře na paprice jako hlavní jídlo. Výborný způsob, jak ušetříte v kuchyni trochu času. Kuře na paprice můžete připravit se sladkou i se zakysanou smetanou. U nás vyhrává kombinace s tou zakysanou.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Na sádlo nasypeme hladkou mouku a sladkou papriku. Jakmile přestane pěnit přilijeme mléko. Do husté kaše přiléváme postupně vodu až získáme potřebnou hustotu omáčky.
  2. Omáčku ochutíme solí a pepřem, přidáme uvařené kuřecí maso. Prohřejeme a vypneme. Vmícháme zakysanou smetanu. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 374.03 kcal | Protein: 26.98 g | Sacharidy: 10.10 g | z toho cukr: 4.58 g | Tuk: 25.19 g | z toho nas. MK: 11.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1449-kure-na-paprice