Kuřecí vývar k nedělnímu obědu můžeme připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte ten s luštěninou, žlutým hrachem. Pro přípravu je ideální, pokud jej nezapomenete předem namočit, bude uvařený za 10 minut.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Namočíme si předem žlutý hrách. Poté dáme vařit zvlášť.
Do velkého hrnce vložíme kuřecí maso i s kůží. Přidáme koření.
Cibuli překrájíme na větší díly, česnek nakrájíme. Kořenovou zeleninu očistíme a vložíme k masu vcelku.
Vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Poté scedíme vývar a obereme kuřecí maso z kostí.
Nakrájíme kuřecí maso na menší kousky, rozkrájíme i zeleninu kromě cibule a česneku. Vše vrátíme do vývaru, přidáme scezený uvařený hrášek.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 92.86 kcal |
Protein: 6.89 g |
Sacharidy: 14.00 g |
z toho cukr: 4.30 g |
Tuk: 0.68 g |
z toho nas. MK: 0.12 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1448-kureci-vyvar-se-zlutym-hrachem