Kuřecí vývar se žlutým hrachem

Kuřecí vývar k nedělnímu obědu můžeme připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte ten s luštěninou, žlutým hrachem. Pro přípravu je ideální, pokud jej nezapomenete předem namočit, bude uvařený za 10 minut.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Namočíme si předem žlutý hrách. Poté dáme vařit zvlášť.
  2. Do velkého hrnce vložíme kuřecí maso i s kůží. Přidáme koření.
  3. Cibuli překrájíme na větší díly, česnek nakrájíme. Kořenovou zeleninu očistíme a vložíme k masu vcelku.
  4. Vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Poté scedíme vývar a obereme kuřecí maso z kostí.
  5. Nakrájíme kuřecí maso na menší kousky, rozkrájíme i zeleninu kromě cibule a česneku. Vše vrátíme do vývaru, přidáme scezený uvařený hrášek.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 92.86 kcal | Protein: 6.89 g | Sacharidy: 14.00 g | z toho cukr: 4.30 g | Tuk: 0.68 g | z toho nas. MK: 0.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1448-kureci-vyvar-se-zlutym-hrachem