Pomazánka ze šunkového salámu a sterilované červené papriky

Mohlo by se zdát, že sterilovaná červená paprika má místo jen v budapešťské pomazánce. Rozhodně tomu tak není. K chuti vám přijde i v jiných pomazánkách. Tato je díky česneku a cibuli trošku pikantnější a můžete si ji dát i na topinky.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni rozehřeji máslo, suroviny se pak lépe rozmíchají. Změklé máslo odstavím a do mísy přidám apetito a prolisovaný česnek.
  2. Cibuli, sladkou papriku a salám pokrájím na drobné kousky. Vařečkou vmíchám do směsi.
  3. Pokud je třeba ochutím solí a pepřem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 107.86 kcal | Protein: 3.52 g | Sacharidy: 2.71 g | z toho cukr: 1.07 g | Tuk: 9.32 g | z toho nas. MK: 5.41 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1435-pomazanka-ze-sunkoveho-salamu-a-sterilovane-cervene-papriky