Rybízová zmrzlina

Červený rybíz je výborný čerstvý. Bohužel jej nestihneme v sezónně všechen spotřebovat. Zavařený červený rybíz už tak oblíbený není. To se rychle změní, když z něj připravíte domácí zmrzlinu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Šťávu z kompotu, rybíz a tvaroh rozšleháme tyčovým mixérem.
  2. Přidáme postupně cukr. Sladká zavařenina může mít méně cukru.
  3. Směs nalijeme do formiček a dáme zamrazit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 152.69 kcal | Protein: 3.35 g | Sacharidy: 28.30 g | z toho cukr: 26.55 g | Tuk: 3.04 g | z toho nas. MK: 1.93 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1415-rybizova-zmrzlina