Dýni můžete upravit různými způsoby. Vyzkoušejte tyto výborné placičky zjemněné bylinkovou zálivkou. Jistě budou chutnat i dětem.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Umytou dýni oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vejce rozšleháme se solí, pepřem, špetkou muškátového oříšku a promícháme s nastrouhanou dýní.
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Dýňovou směs rozprostřeme na pánev a smažíme po obou stranách dozlatova.
Zakysanou smetanu promícháme s jemně nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem. Dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme dohromady s dýňovými rösti.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 565.21 kcal |
Protein: 17.06 g |
Sacharidy: 24.40 g |
z toho cukr: 19.76 g |
Tuk: 43.32 g |
z toho nas. MK: 14.86 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1411-dynove-rosti-s-bylinkovym-dipem