Dýňové rösti s bylinkovým dipem

Dýni můžete upravit různými způsoby. Vyzkoušejte tyto výborné placičky zjemněné bylinkovou zálivkou. Jistě budou chutnat i dětem.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Umytou dýni oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vejce rozšleháme se solí, pepřem, špetkou muškátového oříšku a promícháme s nastrouhanou dýní.
  2. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Dýňovou směs rozprostřeme na pánev a smažíme po obou stranách dozlatova.
  3. Zakysanou smetanu promícháme s jemně nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem. Dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme dohromady s dýňovými rösti.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 565.21 kcal | Protein: 17.06 g | Sacharidy: 24.40 g | z toho cukr: 19.76 g | Tuk: 43.32 g | z toho nas. MK: 14.86 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1411-dynove-rosti-s-bylinkovym-dipem