Zapečená feta s rajčaty a olivami

Lehký oběd či večeře s minimálním množstvím sacharidů.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejeme na 175 °C. Zapékací misku vyložíme pečícím papírem a sýr vložíme do misky.
  2. Umytá rajčata rozpůlíme, cibuli nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek nakrájíme na tenká kolečka, olivy nakrájíme na kroužky.
  3. Rajčata, olivy, cibuli, česnek a rozmarýn rozložíme na sýr a opepříme. Pokapeme zbytkem oleje, vložíme do trouby a zapečeme cca 20 minut.
  4. Tip: Pokud chcete mít vydatnější oběd, podávejte s vařenými bramborami.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 616.24 kcal | Protein: 26.27 g | Sacharidy: 14.09 g | z toho cukr: 10.82 g | Tuk: 50.39 g | z toho nas. MK: 27.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1407-zapecena-feta-s-rajcaty-a-olivami