Kuřecí prsa na másle s fazolkami

Chutná rychlovka, když zrovna nemáte čas trávit hodiny v kuchyni. Kuřecí prsa budou hezky šťavnatá a provoněná provensálským kořením. Nejlépe chutnají s hranolky nebo opékanými bramborami.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Předehřejeme si troubu. Z kuřecího prsa odkrojíme spodní část, která nedrží u masa. Jinak nekrájíme. Osolíme a po obou stranách posypeme provensálským kořením. Necháme alespoň 5 minut v pokojové teplotě.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, kuřecí prsa opečeme z každé strany asi 3 minuty.
  3. Přendáme na malý pekáč a vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C. Necháme asi 7 minut dopéct.
  4. Na výpek na pánvi dáme fazolové lusky, můžeme i zmrazené a pomalu restujeme. Koření s máslem je krásně provoní.
  5. Vytáhneme z trouby kuřecí prsa, přelejeme výpekem z pánve, přidáme fazolky a přílohu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 385.45 kcal | Protein: 35.28 g | Sacharidy: 3.75 g | z toho cukr: 3.15 g | Tuk: 24.62 g | z toho nas. MK: 13.78 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1403-kureci-prsa-na-masle-s-fazolkami