Chutná rychlovka, když zrovna nemáte čas trávit hodiny v kuchyni. Kuřecí prsa budou hezky šťavnatá a provoněná provensálským kořením. Nejlépe chutnají s hranolky nebo opékanými bramborami.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Předehřejeme si troubu. Z kuřecího prsa odkrojíme spodní část, která nedrží u masa. Jinak nekrájíme. Osolíme a po obou stranách posypeme provensálským kořením. Necháme alespoň 5 minut v pokojové teplotě.
Na pánvi rozehřejeme máslo, kuřecí prsa opečeme z každé strany asi 3 minuty.
Přendáme na malý pekáč a vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C. Necháme asi 7 minut dopéct.
Na výpek na pánvi dáme fazolové lusky, můžeme i zmrazené a pomalu restujeme. Koření s máslem je krásně provoní.
Vytáhneme z trouby kuřecí prsa, přelejeme výpekem z pánve, přidáme fazolky a přílohu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 385.45 kcal |
Protein: 35.28 g |
Sacharidy: 3.75 g |
z toho cukr: 3.14 g |
Tuk: 24.62 g |
z toho nas. MK: 13.78 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1403-kureci-prsa-na-masle-s-fazolkami