Lehký salát s avokádem a bramborami

Je mnoho důvodů, proč jíst pravidelně avokádo. Obsahuje vitamíny A, D, E a především vápník, který je důležitý pro stavbu kostí. Obsahuje velké množství tuků prospěšných pro tělo a pomáhá při snižování nadváhy.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oškrabeme a nakrájíme na 1 cm velké kostičky. V misce smícháme papriku, 1 lžičku soli a 2 lžíce olivového oleje. Zálivku smícháme s nakrájenými bramborami a cca 15 minut marinujeme.
  2. Limetky rozpůlíme a šťávu vymačkáme. Dužninu z avokáda vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Ihned zalijeme 2 lžícemi limetkové šťávy, aby dužnina nezhnědla.
  3. Na zálivku podélně rozkrojíme chili papričky, odstraníme semínka a nakrájíme na drobné kostičky, přidáme zbytek limetkové šťávy, sójovou omáčku, 2 lžíce olivového oleje dobře promícháme a opepříme.
  4. Ve velké rozehřáté pánvi opečeme brambory, které průběžně promícháváme doměkka. Následně vyjmeme a necháme na kuchyňském ubrousku okapat.
  5. Brambory, avokádo a salátovou směs smícháme a ochutíme zálivkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 416.75 kcal | Protein: 7.57 g | Sacharidy: 34.59 g | z toho cukr: 3.16 g | Tuk: 25.65 g | z toho nas. MK: 3.62 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1399-lehky-salat-s-avokadem-a-bramborami