Je mnoho důvodů, proč jíst pravidelně avokádo. Obsahuje vitamíny A, D, E a především vápník, který je důležitý pro stavbu kostí. Obsahuje velké množství tuků prospěšných pro tělo a pomáhá při snižování nadváhy.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Brambory oškrabeme a nakrájíme na 1 cm velké kostičky. V misce smícháme papriku, 1 lžičku soli a 2 lžíce olivového oleje. Zálivku smícháme s nakrájenými bramborami a cca 15 minut marinujeme.
Limetky rozpůlíme a šťávu vymačkáme. Dužninu z avokáda vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Ihned zalijeme 2 lžícemi limetkové šťávy, aby dužnina nezhnědla.
Na zálivku podélně rozkrojíme chili papričky, odstraníme semínka a nakrájíme na drobné kostičky, přidáme zbytek limetkové šťávy, sójovou omáčku, 2 lžíce olivového oleje dobře promícháme a opepříme.
Ve velké rozehřáté pánvi opečeme brambory, které průběžně promícháváme doměkka. Následně vyjmeme a necháme na kuchyňském ubrousku okapat.
Brambory, avokádo a salátovou směs smícháme a ochutíme zálivkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 416.75 kcal |
Protein: 7.57 g |
Sacharidy: 34.59 g |
z toho cukr: 3.16 g |
Tuk: 25.65 g |
z toho nas. MK: 3.62 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1399-lehky-salat-s-avokadem-a-bramborami