Špenátové gnocchi

Špenátu není nikdy dost. A takové gnocchi nesmí chybět pravidelně v jídelníčku, že?

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Na oleji necháme na kostičky nakrájenou cibuli chvilku osmahnout.
  2. Přidáme trhané kuřecí a promícháme. Postavíme osolenou vodu na gnocchi.
  3. Mražený špenát necháme předem rozmrazit, nebo v hrnci zalijeme vařící vodou, necháme chvilku stát, scedíme a vhodíme do pánve k cibuli (čerstvý nakrájíme a vhodíme rovnou). Necháme prohřát, osolíme, opepříme, prolisujeme česnek, přidáme kari a zalijeme kokosovým mlékem. Na mírném plameni vaříme cca 10 minut, než se vše prohřeje.
  4. Noky uvaříme podle návodu (tj. vaříme ve vodě dokud nevyplavou).
  5. Nakonec stačí už jen servírovat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 643.23 kcal | Protein: 24.29 g | Sacharidy: 63.65 g | z toho cukr: 5.88 g | Tuk: 31.04 g | z toho nas. MK: 16.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1376-spenatove-gnocchi