Nemáte rádi sladkou snídani, pak mám pro Vás dobrý tip pro slanou.
Ingredience (1 x porce)
Základ
Ostatní
Postup přípravy
Nakrájíme si na kostičky cibulku a kousek brambory, kterou musíme nakrájet na velmi tenké plátky, aby se brambora propekla a nezůstala syrová. Hodíme na pánev a na mírném plameni opečeme s olejem. (Pokud chceme, aby směs držela pohromadě, nedáme cibulku celou).
Mezitím si smícháme cizrnovou mouku se všemi sypkými ingrediencemi (lahůdkové droždí, sůl, kurkuma, kmín, oregáno). Promícháme, zalijeme vodou, přidáme lžičku hořčice a mícháme do konzistence připomínající těsto na palačinky.
Když je cibulka s bramborem na pánvi dobře opečená, posypeme nakrájenou pažitkou a zalijeme směsí. Pokud můžeme přiklopíme pánev pokličkou. Necháme omeletu opékat cca 5 minut a poté, co půjde omeleta dobře obrátit, tak ji obrátíme a necelých 5 minut opékáme i z druhé strany. (Pokud jste zruční jako já, omeletu obraťte tak, že na pánev položte talíř a otočte, pak opatrně z talíře sesuňte zpátky do pánvičky.)
Tip: Černá sůl dodá omeletě vaječnou chuť, ale buďte opatrní, jelikož černá sůl je silnější, než klasická. Kurkuma je zase velmi aromatická, s ní buďte taky opatrní, omeletě dodá nažloutlou barvu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 617.69 kcal |
Protein: 36.34 g |
Sacharidy: 75.42 g |
z toho cukr: 14.08 g |
Tuk: 10.11 g |
z toho nas. MK: 1.08 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1339-cizrnova-omeleta