Rychlá květáková polévka

Uvařte si rychlou a zdravou polévku, která bude chutnat nejen vám, ale i vašim dětem. Je vhodná i pro diabetiky, alergiky na lepek a další (i redukční) diety.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Očištěný květák nadrobíme nebo nakrájíme na malé kousky. Bramboru oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme 2 l vody a dáme vařit. Pokud máme zeleninový vývar, použijeme jej, pokud máme zeleninový bujon, vložíme do vody. Ovšem není nutný.
  2. Očištěnou mrkev rozkrojíme na 4 – 6 větších kousků a dáme také vařit. Přidáme i hrášek. Vodu osolíme a opepříme.
  3. Až bude mrkev měkká, dva kousky vytáhneme a rozmačkáme. Tuto směs pak vrátíme do polévky – polévku chuťově i barevně osvěží. Je možné dozdobit petrželkou, pažitkou nebo i majoránkou. Polévka je hotová.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 166.62 kcal | Protein: 10.31 g | Sacharidy: 23.31 g | z toho cukr: 10.22 g | Tuk: 1.36 g | z toho nas. MK: 0.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1336-rychla-kvetakova-polevka