Květáková polévka

Uvařte si rychlou a zdravou polévku, která bude chutnat nejen vám, ale i vašim dětem. Je vhodná i pro diabetiky, alergiky na lepek a další (i redukční) diety.

Ingredience

    • nebo
Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Očištěný květák nadrobíme nebo nakrájíme na malé kousky. Bramboru oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme 2 l vody a dáme vařit. Pokud máme zeleninový vývar, použijeme jej, pokud máme zeleninový bujon, vložíme do vody. Ovšem není nutný.
2.
Očištěnou mrkev rozkrojíme na 4 – 6 větších kousků a dáme také vařit. Přidáme i hrášek. Vodu osolíme a opepříme.
3.
Až bude mrkev měkká, dva kousky vytáhneme a rozmačkáme. Tuto směs pak vrátíme do polévky – polévku chuťově i barevně osvěží. Je možné dozdobit petrželkou, pažitkou nebo i majoránkou. Polévka je hotová.

Od: JD Rea, 15.1.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: JD Rea
Cena ingrediencí: 35 Kč za porci
Kategorie: polévka, zelenina, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
202.85 kcal
Protein
13.75 g
Sacharidy
z toho cukr
32.96 g
19.70 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.78 g
0.25 g

Detailní rozpis podle ingrediencí