Těstoviny se sýrovou omáčkou a kuřecím masem

Jedná se o rychlý a na přípravu vcelku nenáročný recept, jenž však ale dokáže strávníky bohatě zasytit a potěšit jejich chuťové pohárky. Kombinace těstovin, sýrové omáčky a kuřecího masa dokáže dohromady vytvořit vskutku lahodný pokrm. Nejlépe si jej vychutnáte k večeři se sklenkou dobrého vína.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nakrájíme kuřecí maso na malé čtverečky (přibližně 3x3 cm).
  2. Maso posypeme grilovacím kořením, zalijeme trochou olivového oleje a promícháme, tak aby byly všechny kousky masa řádně namočeny, poté jej můžeme dát na 15 minut marinovat.
  3. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, jež následně vaříme v osolené vroucí vodě po dobu uvedenou na jejich obale, přičemž vzhledem k tekuté formě sýrové omáčky doporučuji těstoviny nechat lehce tvrdší.
  4. V mezidobí dáme rozehřívat pánev, na kterou po jejím rozpálení poté vysypeme nakrájené maso a za pečlivého obracení jej přibližně 5-6 minut restujeme až do doby, kdy maso již nejeví známky syrovosti.
  5. Jakožto poslední si připravíme sýrovou omáčku, na kterou si přichystáme malý kastrol, do nějž dáme smetanový sýr a zalijeme jej trochou mléka.
  6. Směs poté umístíme na sporák a mícháme do té doby, než se roztaví a získá potřebnou tekutou konzistenci, v případě potřeby můžeme omáčku opět dolít kapkou mléka.
  7. Do sýrové omáčky pak přidáme mletý pepř a lisovaný stroužek česneku.
  8. Poté již jen umístíme všechny 3 hlavní položky na talíř, a to pro dosažení nejlepší možné chuti v pořadí těstoviny, maso, sýrová omáčka, lehce promícháme a můžeme servírovat.
  9. Na závěr můžeme pro dochucení a oživení pokrmu, do něj ještě přidat například cherry rajčata či nakrájet pažitku.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 912.13 kcal | Protein: 53.75 g | Sacharidy: 85.28 g | z toho cukr: 3.49 g | Tuk: 39.11 g | z toho nas. MK: 16.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1331-testoviny-se-syrovou-omackou-a-kurecim-masem