Zdravý čokoládový koláč s matchou

Nejčastější novoroční předsevzetí jsou: chci jíst zdravěji a chci zhubnout. Ať už patříte či nepatříte k těmto skupinám lidí, určitě se shodneme na tom, že je zdraví důležité. Ale ty naše chutě! Jak můžeme uspokojit tělo lačnící po něčem dobrém, sladkém, ale zároveň mu místo prázdných kalorií dopřejeme výživu? Vyzkoušejte zdravý čokoládový koláč s matchou. Jeho příprava je snadná a nezabere vám více než 30 min.

Ingredience (8 x porce)

Na těsto

Na krém s matchou

Na čokoládový krém

Postup přípravy

  1. Předehřejeme si troubu na 160 stupňů (je možno i raw verze, kde se těsto do trouby dávat nemusí; záleží, čemu dáváte přednost)
  2. Kulatou formu o průměru cca 21 cm vymažeme kokosovým olejem.
  3. V míse smícháme všechny ingredience na těsto dohromady a hotové těsto natlačíme do vymazané formy. Formu s těstem dáme péct do trouby na 20 min při 160 stupních (nebo ji do trouby nedáváme, viz. bod 1). Poté dáme těsto vychladnout.
  4. Pomocí mixéru rozmixujeme veškeré ingredience pro krém s matchou, dokud nám nevznikne hustší hladký krém. Krém naneseme na hotové vychlazené těsto.
  5. Opět pomocí mixéru rozmixujeme veškeré ingredience pro čokoládový krém, dokud nám nevznikne řidší hladký krém. Čokoládový krém také naneseme jako poslední vrstvu na krém s matchou.
  6. Hotový koláč necháme přes noc v lednici. Koláč je třeba zkonzumovat nejlépe do 48 hodin od jeho zhotovení. Nechte si chutnat!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 451.72 kcal | Protein: 8.60 g | Sacharidy: 44.41 g | z toho cukr: 27.65 g | Tuk: 27.15 g | z toho nas. MK: 12.64 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1325-zdravy-cokoladovy-kolac-s-matchou