Masové koule s rajčatovou omáčkou

Sice jednoduchý, ale velmi oblíbený a lahodný je tenhle recept na masové koule s rajčatovou omáčkou. Nejen děti, ale i my dospělý ji milujeme, připomíná nám dětství a ty bezstarostné časy, do kterých bychom se občas chtěli vrátit. Uvařte si jí a zavzpomínejte si na ně při talíři chutné omáčky.

Ingredience (4 x porce)

Na masové kuličky

Na omáčku

Postup přípravy

  1. V misce si smícháme všechny ingredience na masové kuličky kromě strouhanky. Uvidíme, jestli je směs řídká a pak až přidáme strouhanku. Vytvarujeme si malé kuličky a naskládáme je na talíř.
  2. Cibuli si nakrájíme na drobné kousky. V hrnci zpěníme máslo, přihodíme cibuli a restujeme do zlatova. Přidáme loupaná rajčata, chvíli restujeme a pak zalijeme vývarem. Do omáčky přisypeme tymián, skořici, nové koření, pepř a osolíme. Do ochucené omáčky vložíme masové koule, zakryjeme a dusíme 40 minut.
  3. Když jsme to podusili, vyndáme masové koule, přidáme cukr a ocet, celé to přecedíme a podáváme. Jako přílohu můžete použít rýží, těstoviny nebo knedlík. Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 682.78 kcal | Protein: 26.63 g | Sacharidy: 27.46 g | z toho cukr: 14.21 g | Tuk: 51.31 g | z toho nas. MK: 18.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1299-masove-koule-s-rajcatovou-omackou