Když máte chuť na bramboráky, ale chcete zdravější verzi.
Pravidelně dělám bramboráky s cuketou. Ale tentokrát jsem se rozhodla, že to ještě vylepším a dám do trouby, aby nebyly bramboráky tak mastné. Jenže jsem v kuchyni narazila na formičky na muffiny a tak se zrodil nápad. Určitě vyzkoušejte, nemají chybu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Dáme vařit omyté brambory ve slupce.
Mezitím neoloupanou ale omytou cuketu nastrouháme na struhadle. Střídám hrubé a jemné. Dáme do sítka, osolíme a necháme vykapat do misky přebytečnou vodu.
Poté nastrouhám i tofu. Protlačíme česnek, opepříme, dáme trochu nebo dost oregána.
Až jsou brambory měkké, cca po 20 minutách, tak je scedíme, prolijeme studenou vodou a pokud máte plechové ruce, můžete hned loupat. Nebo použít chytře vidličku či jiný kuchyňský nástroj, dle šikovnosti.
Oloupané brambory buď rozšťouchejte, nebo také nastrouhejte.
Nakonec vše promíchejte s cizrnovou moukou.
Předehřejte si troubu asi na 200 °C.
Směs nandáme do formiček a pečeme asi 30 minut. Podle toho, jak moc chcete mít křupavou vrstvu 🙂
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 389.90 kcal |
Protein: 16.98 g |
Sacharidy: 62.64 g |
z toho cukr: 5.66 g |
Tuk: 4.95 g |
z toho nas. MK: 0.48 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1290-cuketove-muffiny