Tofu stripsy

Pokud chcete zařadit den bez masa, ale nemáte inspiraci, nebo se bojíte, že ta bílá hmota zvaná tofu se nedá jíst, tofu stripsy vás jistě přesvědčí o opaku.

Ingredience (4 x porce)

Na marinádu

Na obalení

Postup přípravy

  1. Tento recept je potřeba dělat pár hodin dopředu. Přecedíme okurky a lak z nich nalijeme do misky. K laku přidáme sojový jogurt, sušený česnek, sladkou papriku, oregáno. Vše zamícháme a dáme stranou. Nakrájíme si tofu na plátky a ty na trojúhelníčky. Naskládáme do sklenice od okurek. Zalijeme připravenou směsí, zavřeme a necháme minimálně na 4 hodiny uležet v lednici. Pokud si uděláte večer a necháte přes noc, vůbec nevadí.
  2. Když máme pořádně uležené, připravíme si směs na obalování. Smícháme všechny suroviny, kromě lněného semínka. Vyndáme sklenici s tofu, vylijeme do misky. Do tekuté směsi přidáme asi dvě až tři lžíce drceného lněného semínka a dvě lžíce směsi ještě přidáme do mouky. Zamícháme a už můžeme obalovat. Nejdříve tekutá část, pak mouka, ještě jednou tekutá část a znovu do mouky.
  3. Nakonec si rozpálíme olej buď ve friťáku, nebo nalijeme olej do hrnce tak, aby nám poté tofu v oleji plavalo.
  4. Smažíme do zlatova a pak už jen necháme odkapat olej a můžeme vychutnávat.
  5. Tip: Koření se dá měnit, takže můžete mít pokaždé jinou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 375.25 kcal | Protein: 19.89 g | Sacharidy: 43.10 g | z toho cukr: 5.45 g | Tuk: 11.71 g | z toho nas. MK: 1.65 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1207-tofu-stripsy