Recept na klasický New York cheesecake. Dort je velice jemný kvůli přidané smetaně a krémovému sýru. Pro svěžejší chuť můžete zkusit přidat šťávu a kůru z citronu.
Ingredience (12 x porce)
Na korpus
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 180°C.
Do igelitového sáčku dejte sušenky a válečkem rozdrťte. Případně je můžete rozsekat v kuchyňském robotu.
Rozpusťte máslo a přidejte rozdrcené sušenky. Dobře promíchejte. Směsí naplňte dno dortové formy a umačkejte.
Pečte v troubě přibližně 10 minut, poté vyndejte a nechte vychladnout. Mezitím si připravte náplň a snižte teplotu trouby na 160°C.
Ve větší míse, příp. kuchyňském robotu, smíchejte sýr a cukr. Poté přidejte smetanu a mouku a dobře promíchejte. Do vzniklé hmoty přidávejte po jednom vejce (a žloutek) a vanilkový extrakt, pokaždé dobře promíchejte.
Hmotu rovnoměrně rozprostřete na korpus v dortové formě a pečte 45 minut. Dort by měl být na povrchu stále krémový se zlatým nádechem na krajích. V průběhu pečení troubu neotevírejte, aby dort nepopraskal.
Až bude dort upečený, vypněte troubu, jen trošičku ji pootevřete a nechte jej vychladnout v troubě. Zabrání to popraskání dortu.
Až trouba vychladne, můžete dort vyndat a nechat úplně vychladnout v lednici přes noc.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 488.81 kcal |
Protein: 7.46 g |
Sacharidy: 31.48 g |
z toho cukr: 22.08 g |
Tuk: 37.63 g |
z toho nas. MK: 21.88 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1187-new-york-cheesecake