New York cheesecake

Recept na klasický New York cheesecake. Dort je velice jemný kvůli přidané smetaně a krémovému sýru. Pro svěžejší chuť můžete zkusit přidat šťávu a kůru z citronu.

Ingredience (12 x porce)

Na korpus

Postup přípravy

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 180°C.
  2. Do igelitového sáčku dejte sušenky a válečkem rozdrťte. Případně je můžete rozsekat v kuchyňském robotu.
  3. Rozpusťte máslo a přidejte rozdrcené sušenky. Dobře promíchejte. Směsí naplňte dno dortové formy a umačkejte.
  4. Pečte v troubě přibližně 10 minut, poté vyndejte a nechte vychladnout. Mezitím si připravte náplň a snižte teplotu trouby na 160°C.
  5. Ve větší míse, příp. kuchyňském robotu, smíchejte sýr a cukr. Poté přidejte smetanu a mouku a dobře promíchejte. Do vzniklé hmoty přidávejte po jednom vejce (a žloutek) a vanilkový extrakt, pokaždé dobře promíchejte.
  6. Hmotu rovnoměrně rozprostřete na korpus v dortové formě a pečte 45 minut. Dort by měl být na povrchu stále krémový se zlatým nádechem na krajích. V průběhu pečení troubu neotevírejte, aby dort nepopraskal.
  7. Až bude dort upečený, vypněte troubu, jen trošičku ji pootevřete a nechte jej vychladnout v troubě. Zabrání to popraskání dortu.
  8. Až trouba vychladne, můžete dort vyndat a nechat úplně vychladnout v lednici přes noc.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 488.81 kcal | Protein: 7.46 g | Sacharidy: 31.48 g | z toho cukr: 22.08 g | Tuk: 37.63 g | z toho nas. MK: 21.88 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1187-new-york-cheesecake