Hodí se přinést na návštěvu jako pozornost jedlý dárek

Téměř každý hostitel vám řekne, že na návštěvu žádné dárky nosit nemusíte. Jestliže si však stojíte za svým a chcete své blízké i přesto obdarovat, můžete to udělat formou jedlého dárku. Nejenže hostitelovi něco přinesete jako poděkování, ale zároveň některé z nich půjde použít i jako pohoštění. A my vám přinášíme tipy hned na několik jedlých dárků.

Sladké i slané dárky

Proč bychom měli utrácet nemalé peníze za dárky, které v konečném výsledku budou stát nehybně na polici? Mnohem lepší variantou pro vaše hostitele budou jedlé dárky, se kterými je jistě potěšíte. Jedlý dárek může být jak sladký, tak i slaný. Velmi oblíbeným dárkem je například nakládaný hermelín, který může být i plněný. Hned za ním jsou vlastnoručně dělaní utopenci, paštika nebo koňak.

Každou ženu potěší pečený čaj, který je ideální do tohoto, již zimního, počasí. Tento dárek je levný, efektivní, ale zároveň i jednoduchý na přípravu. Stačí vybrat oblíbené ovoce, posypat cukrem a péct. Recepty najdete všude na internetu – je jich plný. Abyste měli inspiraci na to, co můžete přinést na vaši další návštěvu, jsme pro vás připravili recept na výbornou kachní paštiku.

Kachní paštika

Budeme potřebovat:

Postup:

  1. Maso pomelte, rozpalte pánev se sádlem a orestujte na ní játra. Budou stačit cca 2-3 minuty. K játrům přilijte brandy a nechejte odpařit. Játra získají aromatičtější vůni.
  2. Maso smíchejte spolu s játry a okořeňte.
  3. Poté můžete paštiku dát do sklenice. Jen myslete na to, že by se měla sníst do čtyř dnů. Pokud ji chcete jíst později, naplňte zavařovací skleničky a maso na 60 minut zavařte. Poté skladujte v chladu.

Od: Stanislava, 21.11.2018