Reklama

Ginkgo biloba udržuje buňky mladé a slibuje lepší zážitky v ložnici

Ginkgo biloba pomáhá s prokrvením těla a lepším zásobením vnitřních orgánů kyslíkem. S ginkgo bilobou se vám zlepší paměť, posílí imunitní systém, ochráníte buňky před projevy stárnutí a ještě si více užijete v ložnici.

Reklama

Znáte jinan dvoulaločný?

Za podivným názvem se skrývá velmi účinná kapsle či tinktura, která se v tradiční čínské a ajurvédské medicíně využívá už tisíce let. Jinan dvoulaločný je strom, za jehož původem byste se museli vydat až do prvohor. Jeho stáří se odhaduje na 200 milionů let, je jedním z nejstarších stromů naší planety. Jestli naši prapředci znali jeho blahodárné účinky není jisté, ale protože dorůstá do výšky čtyřiceti metrů a roste až dva tisíce let (nebo dokonce 4 tisíce let), určitě si vzácného stromu povšimli.

První záznamy o využívání ginkgo biloby v lékařství pochází ze starověké Číny, do Evropy byl strom dovezen až po roce 1730.

Jehličnan klame tělem

Strom má jasně zelené listy ve tvaru vějíře, protkané mnoha žilkami. Z nich se získává extrakt ginkgo biloby, sklizeň probíhá na přelomu léta a podzimu. Ačkoliv je hustě obsypán listy, je řazen mezi jehličnany.

Ze stromu se sbírají semena a listy. Extrakt z listů obsahuje téměř 50 zdraví prospěšných látek. Z listů se připravuje čaj, tinktura, prášek nebo kapsle.

Co ukrývají listy ginkgo biloby

Listy ginkgo biloby jsou bohaté na flavonoidy, zejména quercetin a kaempferol. Jsou silným antioxidantem, odvádí z těla škodlivé látky a chrání buňky před zestárnutím. Jsou jakousi očistou těla od škodlivin a toxinů nahromaděných v organizmu vlivem životního prostředí a nezdravé stravy.

Reklama

Ginkgo biloba zlepšuje prokrvení vnitřních orgánů, mozku i končetin. Přisuzuje se jí i lepší prokrvení v intimních partiích.

Ginkgo biloba jako účinná prevence

Ginkgo biloba se doporučuje těm, kteří trpí věčným pocitem studených rukou a nohou, tím však její blahodárné účinky nekončí. Je prevencí cévní mozkové příhody, zlepšuje paměť, soustředění a intelekt. Snižuje hladinu stresu, zlepšuje schopnost zpracovávat informace, komunikační schopnosti a zvyšuje rychlost myšlení. S ginkgo bilobou budete cítit více energie, nebudete trpět tolik na migrény a závratě.

Ginkgo biloba je prevencí Alzheimerovy choroby, demence, srdečních příhod a aterosklerózy.

Bystrá mysl s ginkgo bilobou

Ginkgo biloba vám pomůže každý den, ale můžete po ní sáhnout v době, kdy potřebujete bystrou mysl. Zlepší soustředění a pomáhá s poruchami paměti. Doporučuje se vědcům i studentům. V mozku dochází k lepšímu okysličení, paměť i koncentrace funguje mnohem lépe.

Využití ginkgo biloby

  • léčba astmatu, kašle
  • posiluje močovou soustavu, pomáhá při inkontinenci
  • zlepšuje emoční labilitu
  • prevence ischemické choroby dolních končetin
  • lepší prokrvení končetin, mizí pocit studených nohou a rukou
  • zvyšuje imunitu a působí protizánětlivě
  • zlepšuje sluch a zrak
  • tlumí projevy premenstruačního syndromu

S ginkgo bilobou do ložnice

Lepší prokrvení v pánevní oblasti pomáhá s potížemi v intimní oblasti. Ženám přináší intenzivnější prožitky a pánům pomáhá s poruchou erekce.

Netradiční využití ginkgo biloby

Páchnoucí semena stromu se sklízejí na podzim. Využívají se pouze samičí semena. Z nich se odstraní dužnatý obal a upraví se pražením. Pak jsou semena přidávána do nejrůznějších pokrmů. Japonci tato semena rádi používají jako přírodní ochranu před opilostí. U Evropanů však byly zaznamenány alergické reakce na požití semen.

Jak správně užívat ginkgo bilobu

Ginkgo biloba je doplňkem stravy a je určena pouze dospělým. Při užívání je třeba obrnit se trpělivostí, účinky se dostavují nejdříve za 1 měsíc od prvního podání. Ginkgo bilobu nemůžete užívat společně s léky na ředění krve nebo některými analgetiky. Rovněž není doporučené užívání před chirurgickým zákrokem, užívání v těhotenství nebo během kojení.

Zdroje: doplnvitamin.cz, rxlist.com, healthline.com, botanic.cz, webmd.com, lekarna.cz

Reklama

Autor: Iva Vaněčková, 28.5.2021

Přečtěte si více na téma

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama