ekucharka.cz > Recepty > Vepřové maso s fazolemi

Vepřové maso s fazolemi

Ingredience :

  • 150-200g bílých fazolí
  • 600g prorostlého vepřového masa (např. koleno)
  • 200-250g slaniny
  • 2 střední cibule
  • 50g tuku
  • 2 stroučky česneku
  • 1 l vody
  • 2 lžíce protlaku
  • špetka rozmarýnu
  • sůl
  • pepř

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Fazole opereme, zakryjeme studenou vodou, pár minut povaříme a po sejmutí s plotny necháme 2 hodiny stát ve stejné vodě.
  2. Maso a slaninu nakrájíme na kostky. Posekáme cibuli a necháme ji zesklovatět na rozpáleném tuku. Přidáme maso a slaninu a opečeme dozlatova.
  3. Přidáme utřený česnek, rozmarýn, sůl, pepř, zalijeme vodou a vaříme asi hodinu.
  4. Slijeme vodu z fazolí, ty přidáme k masu spolu s protlakem. Necháme pobublávat ještě hodinu, pokud se množství tekutiny nezmenší na třetinu.
  5. Pak maso a fazole vyjmeme a omáčku ještě necháme zhoustnout. Podává se s chlebem.
4 z 5, hodnotilo 1 lidí
Autorem receptu je judita

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS