Těstoviny s pistáciovým pestem

Pesto je univerzálně použitelná a vynikající věc. Zvládnete ho pohodlně doma a je daleko chutnější, než když ho koupíte. Níže uvedené pesto je pistáciové, což znamená, že místo piniových oříšků nebo slunečnicových semínek, použijete pistáciové oříšky. Pesto je s nimi hutnější a sytější a má pikantní nádech. Použít ho můžete klidně k masu, nebo třeba do bagety s rajčaty a mozzarellou. Tako jednoduchá a skvělá věc, si zaslouží velmi kvalitní špagety. Zkuste si proto udělat rychlé domácí, protože čerstvé špagety jsou chutnější než ty nejdražší kupované sušené.

Ingredience (4 x porce)

Na pesto

Domácí těstoviny

Postup přípravy

  1. Začněte pestem. Do robota nasypte listy bazalky, oříšky, česnek, nastrouhaný parmazán a vše rozmixujte. Přilijte olivový olej a osolte. Pesto dobře promíchejte.
  2. Nyní si dejte vařit osolenou vodu do velkého hrnce. Mouku vysypte na pracovní plochu, udělejte do ní důlek a do důlku vyklepněte vejce. Vidličkou pak pomalu a postupně vmíchávejte mouku do vajíček.
  3. Pokračujte v míchání a od kraje postupně smíchejte vejce a mouku. Nakonec směs prohněťte a vypracujte kompaktní těsto.
  4. Těsto rozválejte na tenký plát a z něj krájejte tenké nebo širší nudle, záleží jak se vám bude chtít. Pokud máte strojek a umíte s ním zacházet, neváhejte ho použít a mít tak těstoviny profesionálního vzhledu. Nudle si odkládejte stranou a prosypávejte je hrubou moukou. Až budete mít všechno těsto nakrájené, vlažte ho ihned do osolené vroucí vody a těstoviny vařte asi 3 – 4 minuty.
  5. Těstoviny sceďte a zamíchejte do nich 2 lžíce olivového oleje a pesto. Naservírujte pokrm na talíř, na těstoviny položte polovinu natrhané nebo nakrájené mozzarelly, posypte pistáciemi, pokapte olivovým olejem a posypte nastrouhaným parmazánem

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 706.13 kcal | Protein: 34.22 g | Sacharidy: 43.13 g | z toho cukr: 3.52 g | Tuk: 43.45 g | z toho nas. MK: 12.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4110-testoviny-s-pistaciovym-pestem