Kuřecí stehenní řízky s houbami a smetanou

Kuřecí maso není připravováno v trojobalu, ale pečené. Ovšem surovinu, vykostěná kuřecí stehna, kterou na přípravu potřebujete, najdete v obchodech pod názvem stehenní řízky. Maso se připravuje s houbami a smetanou. Podávat jej můžete s rýží nebo bramborovou kaší.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehenní řízky posypeme grilovacím kořením, solí a pepřem z obou stran. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
  2. Do pekáče si připravíme rozehřáté sádlo, vložíme kuřecí maso a krátce na sporáku restujeme z obou stran.
  3. Přidáme prolisovaný česnek a žampiony a podlijeme mírně vodou. Zakryjeme poklicí a pečeme v rozehřáté troubě asi 1 hodinu na 180 °C.
  4. Ke konci pečení přidáme smetanu a společně prohřejeme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 422.40 kcal | Protein: 36.86 g | Sacharidy: 2.87 g | z toho cukr: 1.64 g | Tuk: 29.41 g | z toho nas. MK: 15.68 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4105-kureci-stehenni-rizky-s-houbami-a-smetanou