Nasbírejte višně a připravte se na jednoduchý recept, který vás po sedmi týdnech odmění lahodným likérem. A když se rozhodnete podělit o svůj domácí poklad, připravte se na vlnu nadšení a pochval od přátel a rodiny.
Ingredience (750 x ml)
Postup přípravy
Višně si omyjeme a odtrhneme jim stopky.
Připravíme si zavařovací sklenice (uzavíratelné) a do nich skládáme višně po jednotlivých vrstvách – každou vrstvu prosypeme cukrem. Na závěr zalijeme vodkou tak, aby hladina byla nad višněmi. Sklenice uzavřeme.
Potom necháme obsah sklenic 7-8 týdnů macerovat na světlém místě.
Potom griotku slijeme do lahví se šroubovacím uzávěrem. Višně uchováme v uzavíratelné sklenici a využijeme podle potřeby. Na zdraví! :-)
Nutriční hodnoty (1 x ml)
Energ. hodnota: 3.61 kcal |
Protein: 0.01 g |
Sacharidy: 0.45 g |
z toho cukr: 0.44 g |
Tuk: 0.00 g |
z toho nas. MK: 0.00 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4103-griotka