Vanilková bábovka s jogurtem

Rychle připravený dezert, který je krásně vláčný a má příjemně nakyslou chuť. Bábovku můžete přelít polevou z bílé čokolády nebo jen pocukrovat před podáváním.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a pudinkové prášky. Dáme stranou.
  2. V robotu šleháme vejce s cukry. Po vyšlehání přidáme olej a jogurt. Zašleháme.
  3. Na nízké otáčky zašleháme směs mouky. Vléváme do formy a dáme péct do vyhřáté trouby.
  4. Pečeme na 180 °C asi 50 minut. Vyzkoušíme špejlí a necháme dojít v teple vypnuté trouby.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 283.98 kcal | Protein: 3.67 g | Sacharidy: 30.74 g | z toho cukr: 21.20 g | Tuk: 16.54 g | z toho nas. MK: 2.80 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4102-vanilkova-babovka-s-jogurtem