Rybí filé se šunkou a sýrem

Rybí filé nemá výraznou chuť, můžete si pomoci smažením v trojobalu nebo zapékáním. Vyzkoušejte úpravu se šunkou a sýrem, během pečení se rybí filé podlévá smetanou.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Rybí filé použijeme buď čerstvé nebo mražené. U mraženého netřeba čekat na rozmrznutí.
  2. Filé z obou stran ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, kmínem a grilovacím kořením.
  3. Připravíme si zapékací mísu, rybí filé vložíme s máslem do mísy a poklademe šunkou nakrájenou na kostičky.
  4. Podlijeme smetanou a pod poklicí pečeme asi 30 až 40 minut.
  5. Odklopíme poklici, posypeme strouhaným sýrem a dopékáme pod grilem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 385.73 kcal | Protein: 28.89 g | Sacharidy: 2.08 g | z toho cukr: 1.28 g | Tuk: 29.78 g | z toho nas. MK: 18.67 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4101-rybi-file-se-sunkou-a-syrem