Sněhový perník s mletými ořechy

Výborný a krásně nadýchaný perník, který vydrží dlouho čerstvý a křehký. Namísto ořechů můžete použít mandle. Ke zdobení se hodí čokoládová poleva nebo kombinace bílé a tmavé čokoládové polevy. Před podáváním můžete přidat vychlazenou šlehačku nebo zmrzlinu.

Ingredience (25 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce rozdělte na bílek a žloutek. Žloutky dejte šlehat s cukrem do pěny. Bílky vyšlehejte se solí do hustého sněhu.
  2. V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, perníkové koření, kakao a jedlou sodu.
  3. Ke žloutkům přidejte olej a polovinu mléka. Postupně přisypejte směs mouky. Šlehejte do hladkého a hutného těsta, mléko dejte dle potřeby, záleží na velikosti vajec. U menších vajec potřebujete celé množství mléka.
  4. Nakonec vmíchejte mleté ořechy a část si nechejte na posypání. Lehce vařechou smíchejte se sněhem.
  5. Velký pekáč vyložte pečícím papírem a rozprostřete těsto. Rozetřete od středu do stran a dejte do vyhřáté trouby.
  6. Pečte na 180 °C asi 30 až 40 minut. Nechejte vychladnout a zdobte rozehřátou polevou a ořechy.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 231.17 kcal | Protein: 4.34 g | Sacharidy: 31.61 g | z toho cukr: 16.78 g | Tuk: 12.59 g | z toho nas. MK: 3.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4096-snehovy-pernik-s-mletymi-orechy