Výborný a krásně nadýchaný perník, který vydrží dlouho čerstvý a křehký. Namísto ořechů můžete použít mandle. Ke zdobení se hodí čokoládová poleva nebo kombinace bílé a tmavé čokoládové polevy. Před podáváním můžete přidat vychlazenou šlehačku nebo zmrzlinu.
Ingredience (25 x porce)
Postup přípravy
Vejce rozdělte na bílek a žloutek. Žloutky dejte šlehat s cukrem do pěny. Bílky vyšlehejte se solí do hustého sněhu.
V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, perníkové koření, kakao a jedlou sodu.
Ke žloutkům přidejte olej a polovinu mléka. Postupně přisypejte směs mouky. Šlehejte do hladkého a hutného těsta, mléko dejte dle potřeby, záleží na velikosti vajec. U menších vajec potřebujete celé množství mléka.
Nakonec vmíchejte mleté ořechy a část si nechejte na posypání. Lehce vařechou smíchejte se sněhem.
Velký pekáč vyložte pečícím papírem a rozprostřete těsto. Rozetřete od středu do stran a dejte do vyhřáté trouby.
Pečte na 180 °C asi 30 až 40 minut. Nechejte vychladnout a zdobte rozehřátou polevou a ořechy.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 231.17 kcal |
Protein: 4.34 g |
Sacharidy: 31.61 g |
z toho cukr: 16.78 g |
Tuk: 12.59 g |
z toho nas. MK: 3.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4096-snehovy-pernik-s-mletymi-orechy