Krůtí prsa v hořčicové marinádě a česnekové brambory

Krůtí prsa jsou výborné lehké jídlo, ale nemají příliš výraznou chuť. Proto je vhodné vyzkoušet nejrůznější marinády. Nezapomeňte, že maso se vkládá do marinády neosolené, sůl přidejte až před pečením. Česnekové brambory můžete připravit buď bez slupky nebo se slupkou.

Ingredience (4 x porce)

Krůtí prsa

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa nakrájejte na menší kousky a připravte marinádu. Marinádu smíchejte kromě soli, krůtí prsa ponořte, promíchejte a dejte na několik hodin do lednice.
  2. (Marinovaná krůtí prsa můžete upéct v klasické troubě nebo nechat marinádu okapat a připravit prsa na kontaktním grilu. Před pečením nebo grilováním maso posolte.)
  3. Brambory oškrábejte a nakrájejte na větší kusy. Smíchejte olej a koření, česnek prolisujte. Brambory promíchejte s olejem.
  4. Dejte brambory do uzavíratelného pekáče i s olejem a jen mírně podlijte vodou, např. jen 100 ml, ale podle velikosti pekáče.
  5. Do jiné zapékací mísy dejte krůtí maso i s marinádou a před pečením maso osolte.
  6. Obě zapékací mísy nebo pekáče uzavřete a pečte na 180 °C 45 minut. Brambory během pečení jednou promíchejte, případně znovu mírně podlijte.
  7. Ke konci pečení sundejte poklice a přepněte na program grilování s cirkulací vzduchu. Dopékejte do zezlátnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,026.14 kcal | Protein: 40.45 g | Sacharidy: 35.72 g | z toho cukr: 10.18 g | Tuk: 79.59 g | z toho nas. MK: 10.90 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4095-kruti-prsa-v-horcicove-marinade-a-cesnekove-brambory