Stačí si na pár hodin naložit kuřecí prsa do voňavé marinády a připravíte chutnou večeři, ke které se hodí jakákoliv těstovinová příloha. Pozor na to, jaký použijete česnek, nejvýraznější chuť má český česnek ze zahrádky nebo od farmářů.
Ingredience (4 x porce)
Kuřecí prsa
Těstoviny
Postup přípravy
Kefír smícháme s pestem, sójovou omáčkou a paprikou. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a promícháme s marinádou. Necháme několik hodin v lednici.
Vše dáme do zapékací mísy a posolíme. Pečeme na 180 °C asi 45 minut, pod poklicí.
Ke konci pečení si připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo, smícháme s moukou a necháme zrůžovět. Pomalu zaléváme mlékem a důkladně promícháme.
Do omáčky přidáme prolisovaný česnek, pesto, sůl a pepř, případně chilli.
Upečené kousky masa (pouze kousky masa) vmícháme do omáčky. Uvaříme těstoviny v osolené vodě.
Podáváme s těstovinami a sypeme parmezánem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 696.89 kcal |
Protein: 40.44 g |
Sacharidy: 63.62 g |
z toho cukr: 12.85 g |
Tuk: 29.51 g |
z toho nas. MK: 10.64 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4086-kureci-prsa-v-marinade-s-pestem