Výborná a šťavnatá krkovice, kterou můžete připravit ve velké zapékací nádobě pro více osob. Jako příloha je vhodná rýže, těstoviny nebo jakákoliv bramborová příloha. Nejlépe chutná pečená s domácí rajčaty.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky.
Do velkého pekáče dáme dvě lžíce sádla a přidáme cibuli nakrájenou na kostičky. Dáme plátky krkovice a z horní strany posypeme grilovacím kořením a kmíny.
Na troubě nastavíme 200 °C, pekáč přikryjeme a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut.
Mezitím nakrájíme rajčata a pórek na kolečka a dáme do lednice.
Krkovici po 30 minutách obrátíme, okořeníme z druhé strany a mírně podlijeme vodou, cca půl hrnku vody na celý pekáč. Dáme do trouby, snížíme teplotu na 140 °C a pečeme pod poklicí.
Po hodině pečení přidáme pórek a rajčata a pečeme pod poklicí další hodinu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 328.64 kcal |
Protein: 31.51 g |
Sacharidy: 8.14 g |
z toho cukr: 4.65 g |
Tuk: 18.52 g |
z toho nas. MK: 5.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4077-pomalu-pecena-krkovice-s-porkem-a-rajcaty