Na čínu je třeba nejprve naložit maso do marinády. Po restování je možné experimentovat s různými druhy zeleniny na pánvi. Výborně chutnají v číně bambusové výhonky. Jako příloha se hodí rýže nebo čínské nudle.
Ingredience (6 x porce)
Naložené vepřové maso
Do woku
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na kostičky. V uzavíratelné míse smícháme ingredience na marinádu a promícháme s vepřovým.
Uzavřeme a dáme do lednice nejlépe na noc. Občas promícháme nebo protřepeme.
Na pánev wok dáme lžíci oleje a restujeme maso s marinádou. Restujeme na mírnou teplotu asi 30 minut, mícháme.
Mezitím si nakrájíme očištěnou zeleninu na proužky, mrkev nakrájíme škrabkou na hobliny.
Dáme k restovanému vepřovému masu, mírně podlijeme a podusíme do změknutí.
Podáváme s rýží nebo s čínskými nudlemi.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 339.54 kcal |
Protein: 20.58 g |
Sacharidy: 19.59 g |
z toho cukr: 8.88 g |
Tuk: 19.25 g |
z toho nas. MK: 2.95 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4074-jednoducha-veprova-cina