Základní poctivá škvarková pomazánka

Škvarky - pro jednoho naprostá lahůdka a skvost, pro druhého zase potravina, jenž by nikdy nepozřel. Jestliže patříte k první skupině, tento recept je pro vás jako stvořený. Přináší vám totiž návod na přípravu jednoduché, avšak velice chutné škvarkové pomazánky s vejci.

Příprava škvarkové pomazánky není nijak náročná a její výhodou je možnost obměňování surovin. Máte radši kyselejší chutě? Přidejte do ní zavařené kyselé okurky, případně i trošku nálevu z nich. Cibule může být součástí pomazánky, ale také nemusí, pokud ji nemáte příliš v lásce a vadí vám. A takto bychom mohli vyjmenovat spoustu surovin, jenž lze přidat, ale také vynechat.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejdříve si uvaříme vejce natvrdo, a sice po dobu 7 minut. Oloupeme je a nameleme na mlýnku na maso. Poté začneme mlít i škvarky, sterilované okurky a česnek. Milovníci cibule mohou do pomazánkové směsi namlít i kousek cibule. Vše společně promícháme.
  2. Následně přidáme i plnotučnou hořčici, sůl a pepř. Opět směs důkladně promícháme a dochutíme.
  3. Podáváme s chlebem či jiným pečivem. Výborně chutná právě na opečeném chlebu/toustu.
  4. A na závěr můžeme vrstvu pomazánky posypat lahůdkovou cibulkou či pažitkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 342.85 kcal | Protein: 9.74 g | Sacharidy: 2.22 g | z toho cukr: 0.70 g | Tuk: 32.44 g | z toho nas. MK: 12.19 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4054-zakladni-poctiva-skvarkova-pomazanka