Kari rýže s krevetami

Kari rýže s krevetami je lahodné exotické jídlo, které zaujme pikantním kari kořením, chutnými krevetami, osmaženou rýží a šťavnatou zeleninou. Tato chuťová exploze spojuje výrazné chutě a aromata, nabízí jedinečný gastronomický zážitek a osloví všechny milovníky pikantní kuchyně a mořských plodů. Navíc určitě oceníte, že je tento pokrm hotový "raz dva". :-)

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rýži si uvaříme dle pokynů na obalu, případně v rýžovaru.
2.
V malé pánvi či hrnci si na 1 lžíci oleje osmahneme mraženou zeleninu. Osolíme a opepříme. Jakmile máme hotovou zeleninu, vyjmeme ji z pánve a dáme stranou.
3.
Na pánev přidáme ještě trošku oleje a osmahneme na něm nasolené a napepřené krevety do zrůžovění (asi 3-4 minuty).
4.
Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce rostlinného oleje a vsypeme na něj lžíci kari koření. Přidáme hotovou rýží a pořádně promícháme, než se nám rýže zabarví od kari koření. Snížíme plamen.
5.
Přidáme zeleninu a krevety a ještě asi 2 minuty necháme restovat. Ihned podáváme.
6.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 30.10.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 32 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
356.30 kcal
Protein
15.96 g
Sacharidy
z toho cukr
68.84 g
0.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.86 g
0.19 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama