Tento hříbkový krém s tymiánem a máslovými krutony je skvělou volbou pro chladnější dny, kdy si můžete vychutnat jeho bohatou chuť, vůni a jemnou strukturu.
Ingredience (4 x porce)
Na krutony
Postup přípravy
Ve větším hrnci si rozehřejeme 1 lžíci másla na středním plameni. Přidáme nasekanou cibuli a česnek a smažíme cibuli dosklovata.
Přidáme nakrájené houby a tymián. Osolíme a opepříme podle chuti. Smažíme houby, dokud nezežloutnou a neuvolní většinu své šťávy.
Přidáme vývar do hrnce a přivedeme k varu. Poté snížíme plamen na střední a necháme vařit asi 15-20 minut, dokud houby nezměknou.
Odstraníme větvičky tymiánu z krému. Použijeme mixér nebo tyčový mixér na rozmixování hříbkové směsi do hladkého krému. (Mixujeme v jiné nádobě než v hrnci.)
Vrátíme krém zpět do hrnce, přidáme smetanu a zahřejeme na středním plameni, ale nepřivádíme k varu. Dochutíme solí a pepřem podle preference.
Mezitím si připravíme máslové krutony. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla. Přidáme nakrájený chléb a smažíme ho do zlatova a křupava.
Hotový krém podáváme v misce nebo talíře s připravenými máslovými krutony.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 255.57 kcal |
Protein: 5.65 g |
Sacharidy: 11.91 g |
z toho cukr: 4.73 g |
Tuk: 21.23 g |
z toho nas. MK: 13.21 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3985-hribkovy-krem-s-tymianem-a-maslovymi-krutony