Cibuláda

Tato cibulová pochoutka se výborně hodí ke grilovanému nebo pečenému masu a také do burgerů. Vydrží několik týdnů a jelikož se uchovává ve skleničkách jako zavařenina, může být také nápaditým dárkem pro někoho, komu chcete udělat radost gurmánským zážitkem a domácím produktem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na středním plameni si rozehřejeme v hlubokém kastrolu olej a vsypeme do něj cibuli.
2.
Přiklopíme poklicí a asi 40 minut dusíme. Cibule by se neměla smažit, ale dusit, aby pomalu zkaramelizovala. Občas promícháme.
3.
Přidáme cukr, ocet, pepř a sůl, chvilku mícháme, aby se cukr rozpustil a chutě se rovnoměrně spojily. Ještě 10 min povaříme, aby cibuláda zhoustla a proměnila se v sirup.
4.
Naplníme ji do skleniček (nejlépe se širokým hrdlem) a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.

Od: Zuzana, 31.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
1 hod vaření
1 hod 25 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
237.33 kcal
Protein
2.22 g
Sacharidy
z toho cukr
34.90 g
27.88 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.40 g
1.35 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama