Bramboráky

Bramboráky – lahodné, rozhodně ne dietní, placky z brambor plné chuti. :-) Tato oblíbená česká specialita nabízí jednoduchou přípravu i výraznou chuť. Jsou ideální jako hlavní jídlo nebo svačina.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme na nahrubo a vymačkáme, abychom je zbavili přebytečné vody a škrobu.
  2. Přidáme k nim vejce, sůl, pepř, utřený česnek, majoránku, hladkou mouku a mléko. Důkladně promícháme, aby nám vzniklo husté těsto.
  3. Na pánvi rozpustíme sádlo, abychom měli alespoň 1 cm vrstvu roztopeného sádla. Naběračkou vléváme do pánve bramborákové těsto a roztíráme jej ke krajům. Bramboráky smažíme po obou stranách dozlatova. Nechte odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách.
  4. Přebytečný tuk necháváme odsát na papírových ubrouscích.
  5. Bramboráky chutnají skvěle samotné, ale stejně tak plněné masovou směsí. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 320.03 kcal | Protein: 11.77 g | Sacharidy: 53.05 g | z toho cukr: 3.27 g | Tuk: 4.80 g | z toho nas. MK: 1.64 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3981-bramboraky