Kváskové dalamánky jsou chutné a poměrně snadné na přípravu. Oproti kváskovému chlebu kynou mnohem rychleji. Z množství hladké mouky v těstě můžete ubrat a nahradit ji žitnou moukou. Je ale lepší péci dalamánky ze směsi žitné a hladké mouky, dalamánky jsou více nadýchané.
Ingredience (20 x porce)
Rozkvas
Těsto na dalamánky
Na obalení
Postup přípravy
Večer předem smícháme ingredience na rozkvas a necháme pod utěrkou do rána.
Pak smícháme s ingrediencemi na těsto a důkladně vypracujeme. Necháme 4 hodiny kynout.
Rozdělíme na bochánky a naskládáme je s rozestupy na plech a pečící papír. Necháme 1 hodinu kynout.
Nařízneme, posypeme slunečnicí, solí a kmínem a potřeme mašlovačkou vodou.
Troubu rozpálíme na 250 °C. Vložíme dalamánky, snížíme teplotu na 200 °C a pečeme asi 20 až 30 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 143.07 kcal |
Protein: 3.56 g |
Sacharidy: 26.82 g |
z toho cukr: 1.04 g |
Tuk: 1.70 g |
z toho nas. MK: 0.16 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3951-kvaskove-dalamanky