Steak z tuňáka s pečenými batáty a zeleninou

Horké letní dny si žádají lehká a výživná jídla nenáročná ne přípravu. Přesně takový je tento steak z tuňáka – zkuste ho!

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Tuňáka si nasolíme a napepříme.
  2. Batáty nakrájíme na hranolky, vložíme na plech vyložený pečicím papírem, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a promícháme, aby byly všechny hranolky ochucené. Růžičky brokolice a cherry rajčátka taktéž osolíme, opepříme a naolejujeme na stejném plechu.
  3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C podle výkonu vaší trouby.
  4. Když už se nám budou batáty zlatavět, rozehřejeme si kontaktní gril nebo pánev a opečeme si lososa z obou stran tak moc, jak moc jej chceme mít hotového. Pokud jej připravujeme na pánvi, nalijeme si do pánve dostatečné množství oleje. Pokud použijeme kontaktní gril, stačí tuňáka jen lehce pomazat olejem.
  5. Podáváme teplé, ihned jak se nám tuňák dogriluje. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 143.48 kcal | Protein: 5.60 g | Sacharidy: 24.65 g | z toho cukr: 8.82 g | Tuk: 0.66 g | z toho nas. MK: 0.17 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3935-steak-z-tunaka-s-pecenymi-bataty-a-zeleninou