Salát s uzeným lososem a dijonským dresinkem

Tento salát s uzeným lososem, koprem, strouhaným vejcem a dijonským dresinkem je plný chutí a textur a určitě si ho oblíbíte jako osvěžující a vydatnou pochoutku.

Ingredience (2 x porce)

Na dresink

Postup přípravy

  1. Listové saláty si natrháme na menší kusy přímo do mísy či na talíř, na kterém budeme podávat.
  2. Na listy salátu položíme plátky uzeného lososa, které si také natrháme na menší kusy.
  3. Na lososa nastrouháme vejce natvrdo.
  4. Nyní zasypeme salát čerstvým koprem.
  5. Nyní si připravíme dijonský dresink: Ve sklenici smícháme olivový olej, bílý vinný ocet, dijonskou hořčici a med. Osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Dresink nalijeme na salát.
  7. Podáváme ihned, s opečeným toustem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 361.83 kcal | Protein: 22.45 g | Sacharidy: 6.74 g | z toho cukr: 4.51 g | Tuk: 27.08 g | z toho nas. MK: 4.46 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3926-salat-s-uzenym-lososem-a-dijonskym-dresinkem